GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων www. elepap.gr, συμμετέχει, με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, για 7η συνεχή χρονιά ως επίσημη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
 
400 δρομείς της ΕΛΕΠΑΠ θα δώσουν το δυναμικό τους παρόν στο Καλλιμάρμαρο.
 
Στη μεγάλη ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ, στα 5, τα 10 και τα 42 χιλιόμετρα τρέχουν:
•    Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.
•    Το ΄Ιδρυμα Ωνάση.
•    Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
•    Η GASLOG LTD
•    Η Danaos Shipping
•    Η KPMG
•    H SEPHORA
 
Και φέτος μαζί μας οι μαθητές και οι μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων:
•    CGS (Costeas-Geitonas School)
 
τρέχουν στα 1.200 μέτρα μεταφέροντας, μέσα από το τόσο σημαντικό αυτό παγκοσμίως αθλητικό γεγονός, ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Στην ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ συμμετέχουν επίσης γονείς  των παιδιών της, προσωπικό του Ιδρύματος, μέλη του Δ.Σ της , καθώς και πολλοί φίλοι και φίλες, υποστηρικτές του έργου της.
Τους δρομείς των 42 χιλ. υποδέχονται και ενθαρρύνουν στην Αγία Παρασκευή , με το μοναδικό, δυναμικό παλμό τους, όπως κάθε χρόνο άλλωστε οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων, CGS (Costeas-Geitonas School), ενώ μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο δεκάδες εθελοντές θα χειροκροτήσουν και θα ενθαρρύνουν  από την κερκίδα της ΕΛΕΠΑΠ, τη μεγάλη αυτή προσπάθεια!
Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές της Κρητικής Εστίας για τη σταθερή κάθε χρόνο υποστήριξή τους!
Ελάτε μαζί μας, να ζήσουμε μια μοναδική, αξέχαστη Κυριακή , ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός.
Σας περιμένουμε!!!!!!!!!!!!!!!
 
Φέτος η ΕΛΕΠΑΠ, συμπληρώνει 80 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, 80 χρόνια προσφοράς σε 100.000 παιδιά  και  ενήλικες με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους.

Πληροφορίες: Τμήμα Μαραθωνίου ΕΛΕΠΑΠ, τηλ: 210 7254726.
        Email: marathonios@elepap.gr
 
Γίνε εθελοντής 2017
_____________________________________________________________________

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο αγωνίζεται από το 1937 έως σήμερα, για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν του προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα,  που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά  και την οικογένεια περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για  την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.
Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η  ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερες από 1100 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα,  η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών  δυσκολιών που  αντιμετωπίζουν οι οικογένειες  και της  αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη.
Τα παιδιά  και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής,  σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και  κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά  στην ευαισθητοποίηση  και στην αποδοχή της  ελληνικής κοινωνίας.

 

supportBannerNew2

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter