GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

Η ΕΛΕΠΑΠ χρωστάει πολλά στους εθελοντές. Οι πρώτοι εθελοντές της είναι και οι θεμελιωτές του ιδρύματος. Καμία συνεισφορά χρόνου, γνώσεων, φροντίδας δεν έχει πάει χαμένη όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι εθελοντές έρχονται αρωγοί στη μεγάλη προσπάθειά μας.  Η μικρή «ομάς των Ελλήνων και Ελληνίδων» που διαπνέονταν, πριν από 70 χρόνια, από τις αρχές του «ανθρωπισμού», της «φιλαλληλίας» και της «ευποιίας» δε σταμάτησε ποτέ να μεγαλώνει.

Από την πρώτη στιγμή, η λειτουργία της ΕΛΕΠΑΠ βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα εθελοντών που αφιερώθηκαν με αγάπη στο παιδί με αναπηρία. Διακεκριμένοι εθελοντές γιατροί κατέθεσαν και καταθέτουν αγόγγυστα την επιστήμη, την πείρα και το ενδιαφέρον τους στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. «Για εμάς, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είναι σαν τα δικά μας παιδιά. Είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας. Τα νοιαζόμαστε και τα σκεφτόμαστε ώρες αφότου φύγουν από το Κέντρο μας».  Αμέριστη είναι και η συμπαράσταση των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Ομάδες εθελοντριών εργάζονται για την ψυχαγωγία και την επίβλεψη των παιδιών. Η προσπάθεια που καταβάλουν, κάτω από συχνά δύσκολες συνθήκες, είναι συγκινητική και «σίγουρα τα παιδιά μέσα από τις εθελόντριες αυτές νιώθουν τη φροντίδα και τη ζεστή αγκαλιά όλης της ΕΛΕΠΑΠ». Άλλες εθελόντριες οργανώνουν μπαζάρ, δημοπρασίες, κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Η άρτια οργάνωση  των εκδηλώσεων έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση των τεράστιων λειτουργικών εξόδων. Έχει όμως ανοίξει και τις πόρτες της ΕΛΕΠΑΠ σε νέους φίλους που γνώρισαν την ΕΛΕΠΑΠ και έγιναν, έκτοτε, μόνιμοι συνοδοιπόροι της.  

Άλλωστε και το Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ αποτελείται από εθελοντές που έχουν επιλεγεί είτε μετά από πολυετή προσφορά σε διάφορους τομείς του ιδρύματος ή έχουν καταξιωθεί στην επιστήμη, στον επιχειρηματικό χώρο και τον πολιτισμό.

Η ΕΛΕΠΑΠ χρωστάει πραγματικά πολλά στους εθελοντές της. Όμως στους εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ χρωστάει πολλά και η κοινωνία. Το κάτοπτρο προβολής του πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η συμπεριφορά της στα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της τα παιδιά με αναπηρία. Οι εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ έχοντας εξοικειώσει την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τον περίγυρο τους ακόμα και το ευρύτερο περιβάλλον με το πρόβλημα των ατόμων με αναπηρία έχουν κατορθώσει έμμεσα να ευαισθητοποιήσουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που αποδέχεται και συμπεριλαμβάνει το παιδί με αναπηρία ως ισότιμο, βάσει των δυνατοτήτων του, μέλος της.

Αποθέωση του εθελοντισμού το φετινό διήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΛΕΠΑΠ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα. Ήταν όλοι εκεί ! (γονείς, παιδιά, μαθητές, προσωπικό ΕΛΕΠΑΠ, φίλοι και φίλες) που αφιέρωσαν τον ελεύθερο προσωπικό χρόνο τους για να στείλουν μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αγάπης.
Πρωτοφανής υπήρξε και η διακίνηση του λαχνού της ΕΛΕΠΑΠ. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών με τις άοκνες προσπάθειες όλων, πουλήθηκαν 88.000 λαχνοί.

Η ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστεί όλους τους εθελοντές της, όλους όσους βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο για την βελτίωση της ζωής των παιδιών με αναπηρία.  Με τη δική τους προσφορά, τα βήματα ζωής των παιδιών γίνονται όλο και πιο σταθερά όλο και πιο γρήγορα.
 
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο ethelontes@elepap.gr
εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter