GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

 • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία της Τ.Δ.Ε, του προσωπικού και των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ με τους γονείς τους( 6/2/14)

 • Επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Ηπείρου. Συνεχίζοντας την πολύ αποδοτική συνεργασία μας επισκεφθήκαμε την θεραπευτική κοινότητα, ξεναγηθήκαμε στους χώρους από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα απεξάρτησης, τα οποία έχουν δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με την ΕΛΕΠΑΠ και τους ενήλικες του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης(5/2/14).

 • Βράβευση της Προέδρου κ. Μπέγκα από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών βραβεύτηκε η κ. Μπέγκα για την πολύχρονη εθελοντική προσφορά της στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

 • Επίσκεψη της παιδοδοντιάτρου κ. Ισμήνης Κοσμά. Η κ. Κοσμά εξέτασε όλα τα παιδάκια των 2 Προγραμμάτων της Πρώιμης Παρέμβασης και τους έδωσε απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των δοντιών. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον (11/2/14).

 • Παραλαβή ρούχων, παιχνιδιών και ειδών διατροφής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου(18/2/14)

 • Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ανατολής από την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του Παραρτήματος σχετικά με τον αυτισμό και τους τρόπους προσέγγισης ενός παιδιού με αυτισμό. Η Ημερίδα έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου μεαφορμή την φοίτηση στο σχολείο και ενός μαθητή με αυτισμό

 • Εορτασμός της Τσικνοπέμτττης αλλά και της επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων(20/2/13)

 • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής Ιωαννίνων. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο κ.Μπέγκα και γνώρισαν τα παιδιά μας, τα οποία τους χάρισαν δωράκια φτιαγμένα από τα ίδια(26/2/14)

 • Εορτασμός της Αποκριάς με θεατρικό από την Ομάδα των ενηλίκων μας και πολύ χορό, παρουσία του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, του ΚΑΠΗ Κάστρου και πολλών συμπολιτών μας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική ευγενική προσφορά του συγκροτήματος του κ. (28/2/14)

 • Επίσκεψη των δύο τμημάτων Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ στα Νηπιαγωγεία Ελεούσας. Οι μικροί μαθητές, όλοι μαζί πέρασαν δημιουργικά ένα ολόκληρο πρωινό, παίζοντας, τραγουδώντας, τρώγοντας και ακούγοντας παραμύθια για την διαφορετικότητα και την πολύτιμη αξία της στην ζωή μας (20/3/14)

 • Σε συνεργασία με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου επισκεφθήκαμε το Πνευματικό Κέντρο του Μετσόβου όπου πραγματοποιήσαμε παρουσιάσεις των Προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης και του Προγράμματος των ενηλίκων. Την εκδήλωση έκλεισε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης ενηλίκων με την μουσικοχορευτική δραματοποίηση του έργου «Το νησί των συναισθημάτων», σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκη (23/3/14).

 • Ετήσιο τσάι της ΕΛΕΠΑΠ με χορηγούς τα ζαχαροπλαστεία «ΔΙΕΘΝΕΣ» και τα αρτοποιεία «Πορίκη»(31/3/13), με ταυτόχρονο πασχαλινό bazaar από την γυναικεία Ομάδα Στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ

 • Διοργάνωση πασχαλινού bazaar από τα εκπαιδευτήρια «Όλγα Ντότη- Οικονόμου» , στον παραλίμνιο χώρο με δημιουργίες των μαθητών τους, για την ενίσχυση του Παραρτήματος(6/4/14).

 • Παρουσίαση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στο Σεράι», από τον Χορευτικό Σύλλογο Χουλιαράδων. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν πάρα πολύ με τον αγαπημένο σε όλους μας Καραγκιόζη( 11/4/14).

 • Επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν στους χώρους μας, γνώρισαν τα παιδιά μας, αντάλλαξαν δώρα και μας προσέφεραν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τον έρανο αγάπης που διοργάνωσαν στο σχολείο τους

 • Πασχαλινή εορταγορά στο κέντρο της πόλης με δημιουργίες από την γυναικεία Ομάδα Στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ(11,12/4/13)

 • Μουσική εκδήλωση με τίτλο «ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ», από τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής « ΤΟ ΕΝΔΟΦΩΝΟΝ». Ο Χορός του Συλλόγου απέδωσε αναστάσιμους Βυζαντινούς ύμνους, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Στην διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος κ.Μπέγκα παρουσίασε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ( 12/5/14).

 • Καλοκαιρινή γιορτή με παραστάσεις από τα παιδιά της Πρώιμης Παρέμβασης και του Προγράμματος των ενηλίκων. Την γιορτή μας πλαισίωσε ο χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων (22/6/2014)

 • Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα με θέμα “UnityindiversitysocialinclusionasaEuropeanissue”, μετη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων και επιστημόνων σε θέματα ειδικής αγωγής (ΑμΕΑ) και διεθνών σχέσεων από την Ελλάδα και τις αδελφοποιημένες πόλεις Velbert Γερμανίας, Corby Μεγάλης Βρετανίας και Chatellerault Γαλλίας. 

 • Παρουσίαση του βιβλίου του κ.Χρήστου Βασιλείου με τίτλο «Το τελευταίο Τσελιγκάτο από το Βαθύπεδο Ιωαννίνων».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δ.Ιωαννιτών και τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων δόθηκαν για τους σκοπούς του Παραρτήματος 4/10/14).

 • στις 22, 29 & 30/11 πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα μας το σεμινάριο με τίτλο « Η μουσική αγαπά τον αυτισμό», από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, με εισηγήτρια την μουσικοθεραπεύτρια κ.Χριστίνα Παναγιωτάκου. Το απόγευμα του Σαββάτου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του συνεδρίου, μέσα από την ανταλλαγή αντίστοιχων βιωματικών εμπειριών.

 • την Κυριακή 7/12 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Ιωαννιτών.Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικές παραστάσεις από τα τμήματα Πρώιμης Παρέμβασης και το Τμήμα των ενηλίκων της ΕΛΕΠΑΠ και πλαισιώνονταν από την παιδική χορωδία του Δήμου Ιωαννιτών. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο κόσμος αποθέωσε τα παιδιά μας.

 • * Στις 6,7 & 8 Δεκεμβρίου το εικαστικό εργαστήρι «Ζωγραφίζω» διοργάνωσε bazaar, με έργα των μαθητών τους. Μέρος των εσόδων από την πώληση τους δόθηκαν για τους σκοπούς του Παραρτήματος.

 • * Την Κυριακή 21/12 και 28/12, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, σε πολλούς πεζόδρομους της πόλης με τίτλο «Χριστούγεννα στην αγορά μας». Σε κάποια κεντρικά σημεία στήθηκαν ειδικά περίπτερα για την ΕΛΕΠΑΠ, με σκοπό την προβολή του έργου της και την ενίσχυση των σκοπών της.

 • Για το ίδιο σκοπό για μια ακόμη χρονιά το κατάστημα IOANNIDISDECO διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο bazaar

 • ο βρεφονηπιακός σταθμός « Πολυξένη Μολυβάδα», το 16ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων, αντί χριστουγεννιάτικων δώρων στους μαθητές τους προσέφεραν το αντίστοιχο ποσό για τις ανάγκες του Παραρτήματος.

 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή στους χώρους μας με την παρουσία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δροσοχωρίου, του 2ου Γυμνασίου, του 7ου Γυμνασίου, του Γυμνασίου Κατσικά, του 5ου Λυκείου και του ΚΑΠΗ Κατσικά. Όλοι μαζί παίξανε με τα παιδιά μας και να τραγούδησαν μαζί τους χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μοιράζοντας δώρα.

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter