GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

e2 smallΤο Παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ιδρύθηκε και λειτουργεί στα Γιάννενα από το 1981.

Είναι ΝΠΙΔ, αποτελεί Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Λειτουργεί ως κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης, Διημερευσης, Ημερήσιας Φροντίδας και Ημερήσιας Νοσηλειας. Διοικείται από 11μελές άμισθο Δ.Σ.

Είναι Κέντρο ανοικτής περίθαλψης που στόχο έχει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για θεραπεία, εκπαίδευση, αποκατάσταση και ένταξη στην κοινωνία παιδιών από βρεφική ηλικία μέχρι 16 ετών, αλλά και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, σύνδρομα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές κ.α.

Παράλληλα σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ σε παιδιά που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη και πρόοδο τους, όπως μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, τραυλισμό κ.α.

Προσφέρει:

 • Διάγνωση και παρακολούθηση από ορθοπεδικό, παιδίατρο, οφθαλμίατρο κ.α. Βρίσκεται σε διαρκεί συνεργασία με τις ορθοπεδικές και παιδιατρικές κλινικές των δυο νοσοκομείων της πόλεως μας καθώς και το τμήμα Πρόωρων.
 • Θεραπείες που γίνονται από απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό στα τμήματα φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας.
 • Ψυχολογική και κοινωνική παρακολούθηση και υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό που παρακολουθούν την ψυχοκινητική και συναισθηματική εξέλιξη του παιδιού και συνεργάζονται με την οικογένεια για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
 • Ημερήσια προγράμματα Πρώιμης παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με γενικευμένη αναπτυξιακή ανωριμότητα και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με το ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο της ΕΛΕΠΑΠ. 
 • Ημερήσιο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων με αναπηρίες. Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται από και προς την ΕΛΕΠΑΠ  με το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο της ΕΛΕΠΑΠ.
 • Πρόγραμμα Τηλεπρόνοιας (Διαδικτυακή υποστήριξη και εργαστήριο Η/Υ)προσφέρει μια νέα σειρά υπηρεσιών πληροφορικής σε άτομα με αναπηρίες.
 • Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες Αίθουσες Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Snoozelen.

Η οργάνωση των Υπηρεσιών της ΕΛΕΠΑΠ έχει σχεδιαστεί έχοντας υπόψη ένα διπλό στόχο: τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση  των δυνατοτήτων κάθε παιδιού, αλλά και τη βοήθεια με παράλληλες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, των μελών της οικογένειας του.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πραγματοποιούνται συχνά συνεδριάσεις της Ομάδας Αποκατάστασης για κάθε παιδί, στην οποία αξιολογείται η πορεία του και τίθενται συλλογικά οι επόμενοι στόχοι, τόσο σε ότι αφόρα στη θεραπεία όσο και στην ψυχαγωγία και εκπαίδευση του.

Η ΕΛΕΠΑΠ συμμετέχει ως ενεργό μέλος στη Διεθνή Εταιρία Αποκατάστασης (Rehabilitation International) και στο τμήμα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (RI-ECA) η οποία είναι μέλος του ευρωπαϊκού forum για την Αναπηρία (EDF).

Βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Νομαρχία, τους Δήμους, την Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο, τα Νοσοκομεία κλπ.

Πόροι της είναι:

 1. Η ετήσια κρατική επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία καλύπτει μόλις το 9% του προϋπολογισμού της.
 2. Τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία για παροχή υπηρεσιών πάντα σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.
 3. Έσοδα από ακίνητα που έχουν δωρηθεί.
 4. Έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνονται από κοινωνικούς φορείς της πόλεως.
 5. Οι πολύτιμες προσφορές των Ευεργετών και Δωρητών μας.
 6. Τα οικονομικά στοιχεία της ελέγχονται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών PRICE WATERHOYSE COOPERS.

Πώς μπορείτε να μας στηρίξετε:

 • Χρηματική δωρεά μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 359/626649-55 και της Τράπεζας Πειραιώς 6301-10469-149
 • Χρηματική δωρεά μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή και αποστολή στη διεύθυνση : Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, Τ.Θ. 351, Τ.Κ. 45500.
 • Χρηματική δωρεά με απευθείας επίσκεψη του δωρητή στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ.
Σημείωση: Για τις δωρεές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση μας στο τηλέφωνο 26510-83173 ή με φαξ στο 26510-39344 ή με αποστολή email: elepap2@otenet.gr  προκειμένου να αποσταλεί η σχετική απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.
 
 

 

 

 

 

 
εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter