GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

Εντυπώσεις από αγαπημένη Φίλη της ΕΛΕΠΑΠ.

Δεν ήταν ΜΟΝΟ μια γιορτή για τα 75 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ η εκδήλωση που παρακολουθήσαμε στην φιλόξενη και κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Δεν θα την έλεγες ούτε επετειακή γιορτή για το πως κύλησαν τα 75 χρόνια προσφοράς μιας εθελοντικής οργάνωσης….

που το έργο της περισσότερο και από την Πολιτεία,  αναγνωρίζεται από  τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες , που είδαν τα παιδιά τους να έχουν μια καλύτερη ζωή, να γίνονται χρήσιμοι άνθρωποι.
 
Θα έλεγες πως ήταν το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλουμε όλοι στους ανθρώπους που με αυταπάρνηση, με προσωπικό μόχθο, με περίσσευμα ψυχής αναλαμβάνουν παιδιά με μεγάλα προβλήματα για να τους δώσουν τη χαρά να κάνουν μόνα τους βήματα  στη ζωή.
Αυτο νιώσαμε και αυτο βιώσαμε όσοι είχαμε την ουσιαστική τιμή να βρισκόμαστε εκεί.

Και η οφειλόμενη τιμή- και αυτο ήταν το σημαντικότερο- δεν αποδόθηκε από το ΔΣ που έχει απόλυτα αφοσιωθεί στην υπηρεσία του πόνου των μικρών , ούτε και απο την πρόεδρο του αλλά απο τα ίδια παιδιά, που  άλλα στο  αναπηρικό καροτσάκι και άλλα κρατώντας σφιχτά το χέρι των εκπαιδευτών τους ή και των γονιών τους, ανέβηκαν χαμογελαστά στην σκηνή .

Αυτά τα παιδια που κατόρθωσαν να σταθουν με αξιοπρεπεια και αισιοδοξια  απεναντι μας ηταν το μεγαλο ευχαριστω σε οσους πασχίζουν, ξεπερνώντας τις αντιξοοτητες του σκληρού σήμερα, για το δικο τους αυριο.  
Ετσι, όσα δακρυα κι αν αναβλυσαν  από τα μάτια μας ακούγοντας τα τραγούδια τους ή τη μικρή-μεγάλη  ιστορια τους ή τις επιδόσεις του, δεν ηταν από τη συγκίνησή μας  αλλά απο τη ευγνωμοσυνη μας προς τους φύλακες  - αγγέλους της  ΕΛΕΠΑΠ .

Θα έλεγες πως η ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε , με τροπο απλό, καθώς ταιριάζει σε ένα ίδρυμα  που μόνον η αγάπη ειναι πλούσια και μοιράζεται αφειδως και χωρίς διακρίσεις, ένα πανόραμα των 75 χρόνων που πέρασαν. Ηταν μια βραδιά όχι δικαίωσης ενός πολύτιμου κοινωνικά έργου,  όσο εικόνες αισιοδοξίας που θα μας συντροφεύουν στις ώρες που νοιώθουμε το βάρος της καθημερινότητας μας.

 Οι μικροί ήρωες της ΕΛΕΠΑΠ και οι μεγάλοι συνοδοιπόροι τους απαιτούν την αγάπη μας, την φροντίδα μας, εκείνο το ελάχιστο από καρδιάς. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους το στερήσουμε. Η ΕΛΕΠΑΠ πρέπει να γιορτάσει πολλά γενέθλια ακόμη....
ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, γιόρτασε τα 75 χρόνια λειτουργίας της, τα 75 χρόνια προσφοράς στο Παιδί και Ενήλικα με Αναπηρία και την Οικογένειά του, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνώ, του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην εκδήλωση, φόρο τιμής, σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν για τη στήριξη του δύσκολου έργου της αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, παρουσιάστηκε η μακρόχρονη πορεία του Ιδρύματος, τα επιστημονικά επιτεύγματα, τα πρωτοπόρα καινοτόμα προγράμματα και οι στόχοι της ΕΛΕΠΑΠ, για την εξασφάλιση μιας ισότιμης διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, έδωσαν τα «βραβεία ζωής» στους μεγάλους ευεργέτες, χορηγούς και δωρητές, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα προγράμματα που παρακολουθούν και τους δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουν.

΄Ολη η οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, γονείς, παιδιά, απόφοιτοι, εθελοντές, ιατροί, προσωπικό, μέλη, διεύθυνση και διοίκηση ήταν εκεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της αγάπης, τη δύναμη της ανθρώπινης προσφοράς και αλληλεγγύης.

Την επετειακή εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος κύριος Ιερώνυμος.

Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, οι Πρόεδροι κος Ευάγγελος Βενιζέλος και κος Φώτης Κουβέλης, καθώς και εκπρόσωποι του ευρύτερου πολιτικού κόσμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γιώργος Καμίνης, μέλη άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων, και πλήθος πιστών αγαπητών φίλων δωρητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε σε όλους τους καλεσμένους, μία συλλεκτική έκδοση, «Αγαπημένη μου ΕΛΕΠΑΠ», αφιέρωμα 100 μελών της ευρείας οικογένειας του Ιδρύματος, που καταγράφουν τη δική τους εμπειρία ζωής στην ΕΛΕΠΑΠ.

 


 

 Η ΕΛΕΠΑΠ,www.elepap.gr,  στα 75 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο και 200 άτομα εξειδικευμένο Προσωπικό,  παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διοργανώνει, συμμετέχει , πρωτοστατεί σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές και θεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης, σ’ένα πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης, με διεπιστημονική ομάδα, στην υπηρεσία των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, από λίγων ημερών έως και την ενηλικίωσή τους. Παράλληλα λειτουργεί: Σύγχρονο Κέντρο Ανάλυσης-Βάδισης και Κίνησης, Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής , από 18 μηνών έως και 6 ετών , συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες ,μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και Ειδικό Πρόγραμμα ,για την Ολιστική Θεραπευτική Παρέμβαση  Βρεφών, από ημερών έως 18 μηνών.
Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.500 παιδιά με αναπηρία !

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter